[:ro]10 cabane ideale pentru un weekend în natură[:]

[:ro]

1. Cabana Șapte

Localitate: Breaza, jud. Brașov

Cabana Șapte este deja arhicunoscută, dar nu puteam să nu o trec pe listă. Situată într-o zonă superbă, în mijlocul pădurii, cabana Șapte te invită la câteva zile de relaxare și odihnă. Geamul mare de sticlă, livingul spațios, mobilierul de lemn creează un sentiment de confort și căldură. Râul care curge în spatele cabanei întrăgește peisajul și te face să-ți dorești să te arunci lângă el, într-un hamac, cu o carte bună în mână.

Cabana se închiriază integral. Ședere minimă: 2 nopți

Capacitate: 12 persoane

Preț: 250euro/noapte în timpul săptămânii; 300 euro/noapte în weekend 

2. Green Cottage

Localitate: Râșnov, județul Brașov

Situată în inima Carpaților, cabana Green Cottage are o vedere minunată înspre aceștia. Poziția ei oferă turiștilor acces facil spre cărări de munte, trasee montane de diferite dificultăți, trasee de bicicletă, zone de escaladă și parcuri de aventură. Principalele obiective turistice din județul Brașov sunt în apropiere: Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Poiana Brașov etc. Dar la cât de frumoase sunt cabana, peisajul și curtea, nici nu este nevoie de multe obiective turistice. Două zile de relaxare trec cât ai clipi.

Cabana se închiriază integral. Ședere minimă: 2 nopți

Capacitate: 6 persoane

Preț: aproximativ 230 euro/noapte

3. Carpathian Log Home

Localitate: Bran, județul Brașov

Rămânem tot în județul Brașov, de data asta în localitatea Bran, la  Carpathian Log Home care este un mini-complex de două cabane. Am ales să v-o prezint pe una dintre ele, dar și cealaltă este la fel de spectaculoasă. O cabană de lemn, cu un perete de sticlă prin care se văd munții…ce poate și mai frumos de atât? Imaginați-vă cum arată totul pe timp de iarnă, când ninge afară.

Cabană se închiriază integral. Ședere minimă: 2 nopți

Capacitate: 10 persoane (+4 persoane în living)

Preț: aproximativ 300 euro/noapte

4. Livada 45

Localitate Borșa, Maramureș

Cabana Livada 45 face parte dintr-un mini-complex în care se află și sora ei mai mare, Cabana Livada. Am ales să vorbesc despre Livada45, destinată grupurilor mai mici sau familiilor. Îmi imaginez deja un foc mare de tabără în fața cabanei, o seară lungă de jocuri la masa din living sau, de ce nu, un weekend plin de zăpadă în care stai cu o ciocolată caldă în mână și admiri peisajul prin peretele de sticlă.

Capacitate: 4 persoane

Preț: de verificat cu proprietarii

5. Fairtytale Villa

Localitate: Baia Mare, Maramureș

Cea mai recentă descoperire este această cabană desprinsă din povești; Fairytale Villa. Nu doar interiorul este atât de cozy și romantic, ci și locul unde a fost construită. Construită în mijlocul naturii, în apropierea cabanei se găsește un lac în care vă puteți bălăci vara, iar grădina ei este și ea traversată de un râu. Sunt amenajate hamace, șezlonguri pentru zilele călduroase, iar iarna șemineul vă va ține de cald și peisajul vă va bucura.

Cabana se închiriază integral. Ședere minimă: 2 nopți.

Capacitate: 8 persoane

Preț: 110 euro/noapte

6. Moon Resort

Localitate: Bușteni, județul Prahova

Revenim în județul Brașov unde peisajele îți taie respirația. Ne îndreptăm atenția spre un proiect nou, Moon Resort, construit cu o mare atenție la detalii. Căsuțele modulare Moon Resort se pot lăuda cu una dintre cele mai frumoase priveliști din Bușteni, iar partea cea mai faină este că ai parte de priveliștea asta din pat. Închid ochii și mă visez deja pe terasa Moon, cu o cană de ceai în mână, în aerul proaspăt de munte…

Ședere minimă: 2 nopți

Capacitate: 2 persoane (+ copil)

Preț: aproximativ 80 euro/noapte

7. Pridvor, Haita Land

Localitate: județul Suceava

Haita Land este un proiect care-și dorește să umple golul ce există în turismul din Țara Dornelor. O zonă superbă, puțin exploatată, dar care este acum frecventată de turiști pentru căbănuțele din Haita Land, din Munții Călimani. Am ales să vă prezint astăzi cabana de munte Pridvor, cu o arhitectură modernă și un interior minimalist. Cabana oferă vedere și acces nestăvilit spre munți. Nu mai stați pe gânduri și mergeți să-i cuceriți!

Cabana se închiriază integral. Ședere minimă: 2 nopți

Capaciate: 4-6 persoane (dormitor mezanin și living)

Preț: aproximativ 130 euro/noapte pentru 4 persoane

8. Cabana Panoramic Residence

Localitate: Borșa, Maramureș

Revenim pe meleaguri maramureșene, la Cabana Panoramic Residence care, așa cum îi spune și numele, oferă o vedere panoramică spectaculoasă asupra munților. Este o destinație ofertantă atât vara, cât și iarna, situându-se aproape de pârtia de schi de la Borșa. Complexul este format din șase apartamente care au ca spațiu comun locul de luat masa, ciubărul și sauna.

Sejur minim: 2 nopți

Capacitate: apartamente de 2, 3 sau 4 persoane

Preț:

4 persoane – 500 lei/ apartament/noapte

3 persoane – 450 lei/apartament/noapte

2 persoane – 360lei/apartament/noapte

9. La Kuburi

Localitate: Slănic Moldova, județul 

Să mergem puțin mai departe, de data asta în Slănic Moldova unde a luat naștere un proiect curajos, La Kuburi. Un exemplu al turismului responsabil, La Kuburi se ghidează pe trei principilii: calitate – materiale nobile, intimitate – fiecare kub are o curte de 100-200 m2 și propriul foișor cu spațiu pentru grătar și independență – self check-in. La Kuburi a devenit un sat de vacanță cu o arhitectură aparte care crește și tot crește, așteptându-ne să îi trecem pragul.

Ședere minimă: 2 nopți

Capacitate: 2, 3 sau 4 persoane 

Preț: de la aproximativ 400 lei/noapte pentru 2 persoane

 

 

10. Amfiteatrul Transilvania

Localitate: Cheia, Brasov

Amfiteatrul Transilvania pare să vegheze asupra Munților Bucegi.Cu o arhitectură veche, regândită pentru timpurile actuale, cu un interior care pare a fi construit din lut, cu camere mari și spațioase și o priveliște de neuitat, Amfiteatrul Transilvania ne îndeamnă la câteva zile de odihnă și detașare de grijile cotidiene.

Capacitate: 2 – 4 persoane

Preț: de la 576 lei/noapte cameră dublă

Pozele sunt preluate de pe Booking, AirBnb sau de pe site-urile și paginile de Facebook ale unităților listate mai sus[:]

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns