10 cazări accesibile în stațiunile de schi din România

Dacă până acum v-am obișnuit cu topuri de cazări deosebite, de data aceasta voi face o listă cu cazări practice și accesibile din stațiunile de schi din România – cazări în care am stat de-a lungul timpului și pe care le recomand în continuare și altora. Majoritatea dintre ele sunt cazări simple, confortabile, situate în apropierea pârtiilor de schi.

1. Pensiunea Bradul (Transalpina)

Localitate Obârșia Lotrului, județul Vâlcea

Pe cât de frumoasă este stațiunea de schi Transalpina, pe atât de prost stau la capitolul cazări. Sunt foarte puține unități de cazare în zonă, iar cele care sunt, se ocupă cât ai clipi. Anul acesta a fost a doua oară când ne-am cazat la Pensiunea Bradul. De fiecare dată când am fost aici, pensiunea era înconjurată de troiene de zăpadă și a nins ca în povești. Avantajele acestei pensiuni: dispune de restaurant, ciubăr și saună, se poate plăti cu vouchere de vacanță și este foarte aproape de pârtie (10 minute cu mașina).

Preț: 250 lei/noapte camera dublă

Mai multe poze și informații găsiți aici

pensiune bradul transalpina

Vedere din cameră

Ciubărul și sauna

2. Cabana Vânătorul (Transalpina)

Localitate Obârșia Lotrului, județul Vâlcea

Peste drum de Pensiunea Bradul, se găsește Cabana Vânătorul, cu 20 de camere duble. Asemenea Pensiunii Bradul, cabana dispune de ciubăr și saună. Deși nu are restaurant, cabana se găsește foarte aproape de restaurantele din Obârșia Lotrului (noi am mâncat la Hanul Haiducilor). Cabana este modernă, curată, construită din lemn și, cireașa de pe tort, se află pe marginea unui pârâu, așa că veți adormi cu susurul apei pe fundal.

Prețurile variază în funcție de perioadă, dar în sezon se învârt tot pe la 250-280 lei/noapte pentru o cameră dublă

Mai multe poze și informații găsiți aici

3. Pensiunea Rafael 

Localitate Păltiniș, jud. Sibiu

La două minute de Arena Platoș se găsește Pensiunea Rafael, situată într-o zonă retrasă, liniștită, înconjurată de copaci. Camerele au balcoane cu o priveliște frumoasă înspre munți. Pensiunea dispune și de restaurant, pe care eu îl consider un mare plus când mergi la schi. În plus de asta, puteți merge pe jos până la pârtie și nu vă veți bate capul cu locurile de parcare.

Preț: de la 280 lei/noapte camera dublă 

Mai multe poze și informații găsiți aici

Pensiunea Rafael, în haine de iarnă

Vedere din cameră

4. Casa Vinga (Poiana Brașov)

Localitate Poiana Brașov, județul Brașov

În Poiana Brașov, la o distanță foarte mică de instalații, se găsește Casa Vinga. Ne-am cazat anul trecut acolo, iar ceea ce mi-a plăcut a fost spațiul din fața pensiunii unde erau câteva rulote cu mâncare și un spațiu pentru petreceri restrânse în aer liber. Câteva plusuri: amplasare excelentă, loc de parcare, micul dejun este inclus în preț, dispune de ciubăr și se poate plăti cu vouchere de vacanță.

Prețurile diferă în funcție de perioadă, dar în sezon încep de la aproximativ 280 lei/noapte camera dublă 

Mai multe poze și informații găsiți aici

Iarna și-a intrat în drepturi la Casa Vinga

Aș fi preferat să găsesc o poză cu zăpadă, dar vă faceți o idee ce priveliște aveți din ciubăr

5. Vila Petre (Straja)

Localitate Straja, jud. Hunedoara

Vila Petre se găsește chiar lângă pârtia din Straja – ce poate fi mai fain de atât? Gazdele sunt foarte primitoare și ospitaliere. Vila Petre deține restaurant, un grătar exterior mare pentru invitați și o încăpere pentru lăsat echipamentul de schi. Un alt plus: apa de la robinet este potabilă, vine de sus, din munte. Puteți achita totul cu cardul de vacanță.

Dacă mergeți iarna în Straja, mașina se lasă în Lupeni în parcările amenajate, iar de acolo puteți lua un taxi până la Straja (20 lei/sens de persoană) sau telegondola (10 lei/sens de persoană).

Preț: 200 lei / noapte o cameră dublă

Mai multe poze și informații găsiți aici

Vedere din cameră

6. Cabana Izvorul Prigoanei (Șureanu)

Localitate Luncile Prigoanei, jud. Alba

La începutul sezonului 2021-2022 am închiriat toată cabana Izvorul Prigoanei din Șureanu, o stațiune binecuvântată cu o poziție idilică în creierii munților. Cabana Izvorul Prigoanei are o capacitate de 17 persoane, este nouă, curată, cu baie în fiecare cameră, bucătărie complet utilată, iar proprietarii sunt foarte prietenoși și primitori. Se pot închiria și doar camere, nu neapărat toată unitatea.

Preț: 2000 lei/weekend toată cabana

Mai multe informații și poze găsiți aici

Cât de frumoasă este zona asta!

7. Casa Green Garden (Borșa)

Localitate Vișeu de Sus, jud. Maramureș

Lângă pârtiile din Borșa se găsesc multe unități de cazare, fie în localitate, în Borșa, fie în localitățile de lângă. Deși în acest articol am ales să promovez cazări cât mai practice, aproape de pârtii, voi menționa și Casa Green Garden. Nu este atât de aproape de pârtie (30 min cu mașina), dar mi-a plăcut mult. Se găsește în Vișeu de Sus și are o capacitate de 10 persoane. Dacă mergeți un grup mai mare de prieteni, o recomand cu mare drag.

Preț: 800 lei toată cabana pe noapte

Mai multe informații și poze găsiți aici

8. Hotel Nord (Borșa)

Localitate Borșa, jud. Maramureș

Și-acum să ne apropiem puțin de pârtia din Borșa. În localitate se găsește Hotel Nord, un hotel de 4 stele, cu restaurant, piscină și o curte spațioasă. Dacă sunteți în căutare de confort ridicat, Hotel Nord este o alegere bună.

Preț: de la 280 lei/noapte o cameră dublă

Mai multe informații și poze găsiți aici

Hotel Nord

Ce bine sună o baie în piscină după o zi pe pârtie

9. Casa Albert

Localitate Sinaia, jud. Prahova

Doi ani la rând am mers cu gașca la Sinaia și am închiriat cabane cu capacitate mare, de aproximativ 15 persoane. Prima dintre ele a fost Casa Albert care ne-a plăcut mult: camere duble, baie în cameră, o bucătărie mare, complet utilată. Gazdele au fost foarte drăguțe. Se poate închiria o singură cameră sau toată unitatea.

Preț: de la 180 lei/cameră dublă

Mai multe informații și poze găsiți aici

10. Vila Iulia (Sinaia)

Localitate Sinaia, jud. Prahova

A doua vilă pe care am închiriat-o în întregime la Sinaia a fost Vila Iulia. Are o capacitate de 16 persoane, 6 camere duble și un apartament cu două dormitoare. Fiind un grup mare de prieteni, ne-au plăcut livingul încăpător și bucătăria complet utilată.

Preț: în jur de 1400 RON pe tot weekendul

Mai multe informații și detalii găsiți aici

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns