20 mai 2017 – Noaptea Europeană a Muzeelor

Muzeele din România și alte țări europene își deschid porțile astăzi, 20 mai 2017, la ce-a de-a 13-a ediție a Nopții Muzeelor. Noaptea Europeană a Muzeelor este un proiect inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. Peste 3000 de muzee din Europa așteaptă devoratorii de artă, cultură, istorie și științe să le calce pragul.

Am făcut o listă cu o parte din muzeele din Cluj-Napoca pe care le-am vizitat și mi-au plăcut și altele pe care îmi doresc să le văd :

Vivariul, Str Clinicilor nr 5-7, Cluj-Napoca, 19.00 – 00.00 : spațiu expozițional care cuprinde 57 de specii de animale (reptile, amfibieni, pești, micromamifere, păsări).

Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30, Cluj-Napoca, 20.00 – 00.15 : expoziții care cuprind patrimoniul cultural al muzeului și creațiile artiștilor contemporani.

Muzeul Farmaciei, Piaţa Unirii, nr. 28, Cluj-Napoca, 19.00 – 24.00 : colecţia de istorie a farmaciei, colecţia de aparatură medicală şi expoziţia „Animale vindecătoare.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei,  str. Memorandumului nr. 21, Cluj-Napoca,  12.00 – 01.00: principalele domenii ale culturii materiale şi spirituale din Transilvania rurală, expozitia tactila „Atinge şi înţelege – mesajul tactil al obiectelor ţărăneşti tradiţionale”  – destinată în primul rând vizitatorilor cu deficienţe de vedere.

Muzeu Mobil Cluj, Universitatea Babes Bolyiai, str. Fântânele nr. 30, Cluj-Napoca, 18.00 – 24.00: expoziție mobilă despre cutremure care prezintă cauzele, caracteristicile și efectele cutremurelor. Este o expoziție interactivă cu aplicații, machete printate 3D la scară mare și alte surprize.

Pentru mai multe detalii despre programul muzeelor din țară, vizitați pagina oficială a evenimentului aici.

 O noapte plină de cultură vă doresc!

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns