Jocuri în familie
Escape room
TheMystery este un joc de evadare, cu un nivel mediu spre dificil, așadar potrivit pentru copii mai mari. Aici veți găsi mai multe camere cu diverse puzzeluri, reprezentate de jocuri electrice, mecanice sau de logică. Scopul este să le găsești rezolvarea cât mai repede.
Cu animale și plante
Muzeul Zoologic și Vivarium
În cadrul Muzeului Zoologic al Universității Babeș-Bolyai se pot întâlni specii din majoritatea regiunilor României, dar și din alte zone ale globului. Prin patrimoniul său, acest muzeu este una din cele mai importante instituții de acest profil din țară.
Tot aici, se găsește și Muzeul Vivariu/Vivarium, amenajat sub forma unei grădini zoologice în miniatură. cu locuri special create pentru creşterea în mediul natural a unor animale de talie mică. Expoziţia permanentă cuprinde în jur de 60 de specii de reptile, peşti, micromamifere şi păsări precum vipera pufăitoare, boa curcubeu, gecko, varanul, țestoasa dobrogeană și cameleonul.
Delicium Farm
Weekend de weekend, ferma Delicium din localitatea Borșa, județul Cluj, își deschide porțile pentru cei mici și cei mari. Puteți culege fructe, se pregătește mâncare la ceaun, sunt amenajate terenuri de joc, este și un pârâu cu apă, cam tot ce ți-ai putea dori pentru o ieșire în natură.
Moara de Vânt
Moara de Vânt este un parc de agrement și zoo unde copiii, împreună cu parinții, pot să mângaie, să fotografieze și să hrănească animalele. Aici se pot călări cai și ponei.
Parcuri de amuzament și aventură
Adrenalin Park
Adrenalin Park se găsește lângă Casele Micești și conține trasee suspendate, tiroliene, turn de escaladă, copac de cățărat, trasee, tir cu arcul, loc de joacă pentru copii, precum și un restaurant cu terasă.
Gecko Park
Gecko Park se află în cadrul Morii de Vânt și dispune de diverse trasee suspendate și tiroliene.
Muntele Basmelor
Muntele Basmelor se găsește în stațiunea Buscat. Aici, micuții își pot testa agilitatea și curajul pe diverse structuri: căsuțe în copaci, tiroliene, leagăne, tobogane etc., toate amenajate special pe un traseu de 2 km. Fiecare colțișor al parcului este conceput cu grijă pentru a stimula imaginația copiilor și a le oferi momente de joacă de neuitat.
Salina Turda
În interiorul Salinei Turda există o zonă de agrement, cu loc de joacă, biliard, minigolf, bowling, tenis de masă și un lac pe care poți merge cu barca. Nu este recomandată vizitarea salinei copiilor sub 3 ani, fără acordul medicului.
Dino Park
Dino Park din incinta resortului Wonderland este un parc tematic unde vizitatorii de orice vârstă pot vedea și afla date interesante despre o mulțime de dinozauri care populau Terra în urmă cu sute de milioane de ani, în perioadele geologice Triasic, Jurasic, Cretacic.
Drumeții
Traseul Broscuțelor în Făget – un traseu ușor de parcurs, inclusiv cu bebe purtat în marsupiu sau ghiozdan.
Drumeții ușoare puteți face și în Cheile Turzii și Cheile Tureni.
Dacă vreți să creșteți dificultatea, mergeți la Cetatea Colțești și Piatra Secuiului.
Activități sportive
Baby Swim
Una dintre cele mai populare activități printre bebeluși este Baby Swim, înot pentru bebeluși sub supravegherea unui personal atent pregătit.
Ștranduri și piscine exterioare
Într-o zi toridă de vară, puteți merge cu copiii la: Complexul de Natație UTCN (Ștrandul Olimpic), ștrandul Clujana, TCI Social Club din Borhanci, Grand Hotel Italia, Sun Garden în Baciu, La Mesteceni și Sun Tropez în Sălicea, Aqua Park în Florești, Salt Resort și băile din Cojocna, noul complex de băile sărate din Ocna Mureș.
Pe bicicletă între Huedin și Sâncrai
Pista de biciclete care face legătura din Huedin și Sâncraiu se află pe traseul unei foste căi ferate vechi, ferită de mașini. Are o lungime de aproximativ 20 km dus-întors.
Foto: Facebook Mircea Moroșanu
Jumping House
Jumping House – dacă vreți să-l stoarceți de energie, acesta este locul potrivit! 🙂
Laser Tag
Există mai multe săli de laser tag în Cluj-Napoca, unele care organizează și zile de naștere pentru copii. Eu i-am găsit pe cei de la LaserHunt care au și altfel de activități. O sală de laser tag găsiți și la Laser Tag Fonix, pe strada Berăriei. Sunt mai multe în oraș, aveți de unde alege.
Laser Tag Fonix
Paintball
Și un joc de paintball sună tare bine, fie că jucați în familie, fie că se joacă doar copiii între ei. Eu am fost la War Zone și mi-a plăcut.
Karting
Buggy-Zone Offroad Karting de lângă Ferma Steluța poate fi o alegere perfectă, dacă sunteți în căutare de adrenalină și distracție.
Tot în Cluj mai găsim o variantă, VMax Karting, cu karturi electrice și pistă supraetajată.
Go Kart Cluj din Nădășelu are circuit atât pentru copii, cât și pentru adulți.
T&T Karting are o pistă mai lungă și mai complicată, potrivită și pentru adulți. Este în Nireș, lângă Dej.
Foto preluată de pe site-ul oficial
Escaladă
În oraș sunt mai multe săli de escaladă unde puteți merge cu cei mici: Gravity, Centrala de Escaladă, SkaișiFree Wall.
Tarnița și Beliș
La Yachting Club Tarnița veți găsi caiace, canoe, SUP-uri de închiriat. Pe Beliș există excursii ghidate, oferite de Excursii în Caiac.
Echitație
Dacă ești pasionat de lumea ecvestră, centrul de echitație de la Wonderland este locul ideal unde să te bucuri de timpul petrecut alături de cai.
Muzee
Steampunk Fantasy Museum
Steampunk&Fantasy Museum este un muzeu inedit, dedicat celor cărora le plac antichitățile, istoria și fantezia.
Muzeul Farmaciei
Renovat și redeschis recent, Muzeul Farmaciei expune două dintre cele mai restrânse, dar valoroase colecții : Colecția de istoria farmaciei și Colecția de aparatură medicală.
Arkhai Park
Creat de sculptorul şi artistul plastic clujean Ernő Bartha, Arkhai Park este locul unde omul se întâlnește cu natura și arta într-o armonie deplină. Parul este unic în lume datorită sculpturilor din fân de dimensiuni monumentale aşezate sub o pădure de brazi din satul Vlaha.
Fabrica de Știință
Fabrica de Știință se găsește în Turda, în incinta fostei Fabrici de Bere. Este un muzeu interactiv, conceput pentru întreaga familie. Indiferent de vârstă, vizitatorii vor găsi exponate și experiențe care le vor îmbogăți percepția asupra lumii, vor descoperi conexiuni noi, principii științifice pe care fie le află pentru prima dată, fie și le reamintesc.
Cinema, teatru, cărți
Teatrul de păpuși Puck
Teatrul de păpuși Puck are multe reprezentații gândite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Programul îl găsiți pe pagina lor. Tot ei au și festivalul WonderPuck.
WonderPuck, foto realizată de Nicu Cherciu
Cinema
La Cinema City, la animațiile dublate în limba română, adulții plătesc preț de copil cu biletul de familie.
Biblioteca Județeană Octavian Goga
Biblioteca județeană Octavian Goga organizează periodic evenimente și manifestări culturale pentru copii de toate vârstele. Le găsiți prezentate pe site-ul oficial.
Pentru bebeluși, există un program special intitulat „Cu bebe la bibliotecă”. Cei mici fac cunoștință cu cartea într‑o manieră interactivă, își dezvoltă atenția și capacitatea de a face asocieri, se bucură de sunete și imagini, integrându-le într-o experiență armonioasă.
Cu bebe la bibliotecă are loc în fiecare săptămână, după următorul program:
- marți, începând cu ora 10.00, la Filiala Zorilor, la Filiala Grigorescu și la Filiala „Traian Brad”;
- joi, începând cu ora 10.00, la Secția pentru copii.
Locuri de joacă
Cafenelele Hugs & Mugs
Cafenelele Hugs & Mugs din Bună Ziua și de pe 21 Decembrie sunt gândite pentru familii, cu spații generoase pentru cei mici.
Locuri de joacă la interior
Există mai multe locuri la interior, printre acestea ZicZac din Platinia, Jungle House pe strada Timișului, Wow Playground din Complexul Leul (aici aveți și o zonă de biliard, bowling și alte jocuri pentru copii mai mari), Hopa Hopa de pe Tăietura Turcului.
Trovantland
Un local care are loc de joacă mare pentru copii este Trovantland, din satul Gheorgheni.
Ateliere pentru cei mici
Ghidușel
Ghidușel este un program gândit de Carmen Cojan, care oferă programe de educație timpurie bebelușilor 0-1 an și copiilor mici 1-3 ani.
Ateliere la Institutul Francez
La Intitutul Francez au loc săptămânal ateliere ludice și interactive, destinate atât copiilor, cât și părinților. Atelierele se desfășoară în spațiul mediatecii destinat copiilor. au loc ateliere pentru copii, cu cântecele, povești în franceză.
EVAS
EVAS vine de Educație, Valori, Artă & Societate. Atelierele organizate pentru copiii cu vârstă între 0-6 anișori sunt menite să îi înzestreze tocmai cu aceste elemente.
Mom Hub Cluj
Mom Hub este un club pentru mămici şi bebeluşi, cu întâlniri săptămânale pentru socializare şi ateliere pentru cei mici. Funcționează pe baza unui abonament.
Voi unde ați mers cu copiii în Cluj-Napoca și împrejurimi și v-a plăcut?
Foarte fain si de ajutor articolul! Mai ales acum in perioada rece, sa stim ce putem sa facem cu bebe indoor. Ar merita o partea a doua daca mai apar activitati la Cluj!