[:ro]Cazări tradiționale în diferite colțuri ale țării[:en]C[:]

[:ro]

1. Satul Bucovinean

Localitate Breaza, jud. Suceava

Satul Bucovinean este format din 7 case vechi țăranești bucovinene și o pensiune. Casele țărănești sunt vechi de peste o sută de ani, dar au fost complet recondiționate. În ciuda procesului de restaurare, ele își păstrează în întregime farmecul arhaic. Locul este ideal pentru a explora frumusețile bucovinene și pentru a evada din agitația și stresul cotidian.

Capacitate: între 2 și 10 persoane/căsuța

Preț: 150 lei/persoană/noapte (mic-dejun și cina incluse în preț). Ședere minimă: 2 nopți

Rezervări puteți face aici

2. Poiana Creasta Cocoșului

Localitate Breb, jud. Maramureș

Poiana Creasta Cocoșului este un ansamblu cu 5 căsuțe de vacanță tradiționale românești, strămutate din alte sate pe locul actual. Căsuțele se găsesc în satul Breb, considerat unul dintre cele mai autentice sate din România…sau poate chiar cel mai autentic. Proprietarii încurajează toți turiștii care le trec pragul să facă activități specifice zonei și să experimenteze cultura locală. Detalii puteți găsi pe site-ul de mai jos.

Capacitate: 6 – 9 persoane / căsuță 

Preț: de la 400 RON/noapte

Rezervări puteți face aici

3. Casa Filip

Localitate Sarichioi, jud. Tulcea

Casa Filip din Sarichioi este o veche gospodărie lipovenească, ridicată în urmă cu fix un secol, în 1921, în vatra satului Sarichioi, la doar câțiva pași de Lacul Razim.  În urma unui amplu proces de restaurare, casa a devenit un nou reper de arhitectură tradiționala în circuitul turistic autohton.

Casa Filip este de fapt un complex care dispune de două apartamente în casa veche și încă un apartament în casa nouă. Fiecare apartament dispune de două dormitoare matrimoniale. Asadar, capacitatea maximă de cazare este de 12 persoane.

Capacitate:12 persoane (4 persoane/apartament)

Preț: încep de la 100 lei/noapte per apartament. 

Rezervări puteți face aici

4. Vatra Boierească

Localitate Cacica, jud. Suceava

Vatra Boierească este un ținut de poveste, cu un conac impunător, trei căsuțe tradiționale, o grădină atent îngrijită, un iaz cu ponton, un foișor cu loc de grătar, precum și un restaurant cu mâncare proaspătă. Căsuțele tradiționale redau atmosfera unei viețe simple, autentic bucoviniene. Fiecare căsuța are două etaje, trei odăi, două băi și o cameră unde se poate servi masa.

Capacitate: 4 adulți și 2 copii / căsuța. Conacul funcționează în regim de pensiune

Preț: de la 300 RON/cameră (în conac) / 800 RON/casă

Puteți face rezervări aici.

5. Potecarii 

Localitate Novaci, jud. Gorj

Când plecați să “cuceriți” Transalpina, una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume, vă recomand să înnoptați la căsuțele tradiționale Potecarii. Numele vine de la potecari, cei care păzeau odinioară granița cu Transilvania, parte a Imperiului austro-ungar. Căsuțele, vechi de aproape un secol, sunt restaurate, îmbrăcate cu piatră de munte, lemn și var alb, atragând atenția oricărui drumeț. Din fața caselor pleacă spre Munții Parâng poteci de munte, trasee de bicicletă și trekking.

Capacitate: 2-4 persoane/casă

Preț: de la 300 lei/noapte

Rezervări puteți face aici

 

[:]

Sharing is caring!

Comments

comments

One Reply to “[:ro]Cazări tradiționale în diferite colțuri ale țării[:en]C[:]”

  1. Maria Crisan says: Răspunde

    De retinut pentru excursiile viitoare!

Lasă un răspuns