Ce activități poți face cu copiii în Budapesta

În ultima noastră ieșire în Budapesta, prima cu copil, mi-am dat seama că orașul este gândit pentru familii cu copii. Trotuare late, fără mașini care blochează trecerea, multe spații verzi și locuri de joacă. Mai jos găsiți câteva idei de activități cu cei mici:

Parcul orașului (Városliget)

Parcul central găzduiește grădina zoologică, castelul Vajdahunyad și un loc mare de joacă, oferind multe activități pentru copii.

Grădina Zoologică și Botanică din Budapesta:

Această grădină zoologică este una dintre cele mai vechi din lume. Aici găsiți o varietate mare de animale, o grădină botanică și o zonă de mângâiat animale. Un bilet de adult costă 13 euro, iar unul de copil (2-18 ani) 9 euro. Există și bilete pentru familie, la prețuri mai avantajoase.

Locul de joacă din Varosliget

Sunt mai multe locuri de joacă prin oraș, dar pe mine m-a cucerit cel din parcul central. Mi s-a părut ca un parc de distracții, gândit pe vârste, cu atracții pentru cei mai temători, dar și pentru iubitorii de adrenalină. Cel mai mult mi-a plăcut zona dedicată copiilor mici, unde chiar ai ce face cu un copil de un an. Au fel și fel de leagăne, unele doar pentru ei, altele în care se pune și părintele în fața copiului, tobogane, tuneluri, oale care te învârt, groapă de nisip… cu greu am scos copilul de acolo!

Terenuri sportive

Pentru copiii mai mari, adolescenți și adulți, există terenuri pentru o varietate de sporturi: fotbal, tenis, tenis de masă, baschet, volei.

Băile termale Szechenyi Bath

Tot aici se găsesc și băile termale Szechenyi, unul dintre cele mai mari și apreciate complexuri termale din Europa.

Poza de pe site-ul oficial

Insula Margareta (Margitsziget)

Această mare insulă-parc din mijlocul Dunării este perfectă pentru o zi petrecută cu familia. Veți găsi locuri de joacă, o mică grădină zoologică, grădini, o fântână muzicală și un mini-tren care face turul insulei.

Palatinus Strand

Situat pe Insula Margareta, acest mare parc acvatic în aer liber are piscine, tobogane și o piscină cu valuri, fiind ideal pentru vizitele de vară.

Copyright Kati Lacey

Cu animale

Zoo Cafe

Am aflat că în Budapesta este o cafenea cu animale, Zoo Cafe, la care poți merge să bei o cafea, să mănânci și să interacționezi cu animalele. Găsiți feline, reptile, păsări. Poate deveni aglomerată, este recomandat să faceți rezervare îmainte să mergeți.

Tropicarium

Situat în Mall-ul Campona, Tropicarium adăpostește rechini, pești exotici, reptile și chiar o zonă de pădure tropicală.

Muzee și expoziții

Calea Ferată a Copiilor (Gyermekvasút)

Operată de copii sub supravegherea lucrătorilor feroviari adulți, această călătorie scenică prin dealurile Buda este o experiență unică. Mai multe detalii găsiți aici.

Funicularul de pe Dealul Castelului

O călătorie distractivă și scenică cu funicularul până la Castelul Buda oferă vederi spectaculoase asupra orașului.

Muzeul Căilor Ferate Maghiare

Acesta este un loc perfect pentru micii entuziaști ai trenurilor, cu o colecție mare de locomotive și vagoane, multe dintre ele accesibile copiilor.

Activăți sportive

Aquaworld Resort Budapest

Unul dintre cele mai mari parcuri acvatice interioare din Europa, Aquaworld oferă tobogane, piscine și zone de joacă pentru copii de toate vârstele.

Tur pe bicicletă

Pentru copiii mai mari, un tur pe bicicletă prin acest oraș sună foarte bine!

Ca vacanța să fie reușită pentru toată lumea, nu uitați și de activitățile care vă fac vouă plăcere! Unul dintre cele mai frumoase momente ale vacanței noastre a fost să merg cu Alma la cafea, la New York Cafe. Ea și-a primit apa și gustărica, a dansat puțin pe acolo, cât eu am savurat un cappuccino și am admirat cafeneaua. Voi ce activități recomandați pentru cei mici în Budapesta?

 

 

 

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns