[:ro]Cum a fost un weekend la Cinciș, “lacul blestemat”[:]

[:ro]

Cadoul meu pentru fratele meu și cumnata mea, cu ocazia cununiei civile, a fost un weekend liniștit în natură. Fiindcă ne-am plimbat toți destul de mult prin țară, voiam să alegem un loc unde n-am mai fost până acum. Alegerea finală a fost lacul Cinciș din județul Hunedoara.

Cazare la Motel Cinciș

Pe malul stâng al lacului, s-au construit câteva pensiuni și hoteluri cu o frumoasă priveliște înspre acesta. După ce-am citit mai multe recenzii, am ales să ne cazăm la Motel Cinciș. Un factor important în alegerea hotelului a fost piscina exterioară. Am prins ultimele zile de căldură, la început de toamnă și a fost minunat să ne putem bucura de razele soarelui și de piscină. Facilitățile motelului ne-au îndemnat la o zi de leneveală. Nu am părăsit incinta, am stat toată ziua la piscină, am luat toate mesele la hotel, am citit și am admirat peisajul.

Vederea de pe balcon

Camera noastră

Cu caiacul pe lac

După o zi de leneveală, am plecat să explorăm împrejurimile. Am găsit pe malul lacului un complex amenajat cu locuri de campare, căbănuțe, piscine, loc de grătare. Am închiriat de la ei două caiace, o hidrobicicletă și timp de o oră am vâslit și-am pedalat în susul și-n josul lacului. Norocul a fost iarăși de partea noastră, iar vremea a fost perfectă pentru o zi pe lac, cu puțin soare și mai multă umbră.

De aici am rezervat caiacele și hidrobicicleta

De unde vine numele de “lacul blestemat”?

Există multe legende și povești legate de lacul Cinciș.  Lacul Cinciș se găsește în  Ținutul Pădurenilor și este un lac antropic, construit de om. Pentru a crea lacul de astăzi, în urmă cu peste 60 de ani, autoritățile au inundat valea pe care se aflau cinci sate și comune, inclusiv cimitirul și o biserică a cărei turlă este vizibilă când nivelul apei este scăzut.

De aici s-au născut și legendele conform cărora spiritele celor morți bântuie locul. Din acest motiv și fiindcă multi oameni și-au găsit sfârșitul înecați în lac, lacul Cinciș a primit supranumele de “Lacul blestemat”.

În ciuda legendelor și a misterului creat în jurul lor, lacul Cinciș este o importantă zonă de agrement din județ și atrage foarte mulți turiști, mai ales din orașul Hunedoara care este la o distanță foarte mică.

Obiective turistice în apropiere

Castelul Corvinilor din Hunedoara: 9 km

Cetatea Devei: 30 km

Cetatea dacică Sarmizegetusa: 56km

Giardini di Zoe: 35 km

Mănăstirea Prislop: 11 km

La “plimbare” pe lac

Panorama din balcon

[:]

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns