Despre mine

img_1075

[wp-visited-countries width=”680″ height=”400″]I’ve visited {num} out of {total} countries. That is {percent}.[/wp-visited-countries] Conform acestei hărți, sunt 215 țări în lume, nu 196, iar Monaco nu e pe listă. Dar nu am găsit alta mai bună, așa că mă adaptez!

Subsemnata, Raluca Crișan, cunoscută și sub porecla de Ralu Bilu,

Îmi doream să încep acest blog pe la mijlocul lui 2014. De fiecare dată, îmi propuneam aceleași lucruri pentru anul următor, printre care și blogul de călătorii, dar lunile treceau și el rămânea la nivelul de rezoluție. Aveam nevoie de un impuls mai mare care a venit la finele anului 2015 când,  timp de o lună, m-am plimbat prin Asia cu aparatul foto într-o mână și jurnalul de călătorie în cealaltă mână. Abia așteptam să mă așez într-un loc și să scriu despre ce am văzut, ce am trăit și ce am simțit. După ce m-am întors acasă, mesajele au început să curgă șiroaie: Ai mers pe cont propriu? Cum reușești să strângi atâția bani? Ți-ai făcut singură traseul? E periculos? E nevoie de vaccinuri? ș.a.m.d. Și-atunci am zis: Gata, nu mai amân blogul, îl deschid imediat.  După alte câteva luni de (ne)muncă, renunțare, abandon total  și alte câteva (multe) călătorii, a venit și momentul mult așteptat, “lansarea” blogului.

Și acum, pentru că ar fi frumos să aflați și povestea mea, dar pentru că mi-este ușor să scriu despre orice și oricine, mai puțin despre mine, am făcut apel la o parte dintre ființele apropiate mie, prieteni, părinți, bunici, pisici și i-am lăsat să mă descrie ei. Lucrurile stau cam așa (am făcut eu o povestioară cu o parte dintre adjectivele și expresiile primite) : o pasăre călătoare care, deși e mereu cu casa (cuibul, în situația de față) în valiză, nu obosește niciodată și este mereu în căutare de aventuri și experiențe noi. În călătoria ei, această fire veselă, plină de energie și cu un zâmbet până la urechi își face zeci, sute (SERIOS?!) de prieteni  pe drum, pe care încearcă să îi asculte și să îi înțeleagă, oricât de diferiți sunt. Spontană, pozitivă, ambițioasă, dar și căpoasă, reușește să își ducă toate planurile la bun sfârșit, de parcă nu ar exista obstacole pe drum.

Acestea fiind spuse, eu mă declar o persoană veselă care își dorește să exploreze cât mai mult din lumea frumoasă în care trăim, care iubește oamenii și își dorește să cunoască cât mai mulți și cât mai diverși și care speră să îi inspire câtuși de puțin și pe alții să călătorească.