Destinații perfecte pentru minivacanța de 1 Decembrie

Weekend-ul prelungit de 1 Decembrie este un prilej nemaipomenit pentru a vizita România. Cu toate acestea, unii preferă să iasă puțin din țară și să viziteze pieţele de Crăciun din Europa. Iarnă, zăpadă,  vin fiert şi scorţişoară – ce poate fi mai frumos? Pentru persoanele nehotărâte, voi face o listă cu pieţele de Crăciun din apropierea noastră, pe care le puteţi vizita cu un buget relativ redus. Nu aveți nevoie de bilete de avion și dacă vă uitați bine, găsiți cazare ieftină în fiecare oraș. Vom începe, bineînţeles, cu cea mai frumoasă piaţă de Crăciun de la noi din ţară.

Piaţa de Crăciun din Sibiu a devenit renumită nu doar pe plan local, ci şi pe plan european, ea fiind inclusă în ultimii ani în topul celor mai frumoase pieţe de Crăciun. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la prima ediție care a avut loc în 2007, când Sibiu era Capitală Culturală Europeană. Piaţa Mare din centrul oraşului s-a îmbrăcat încă din luna noiembrie în haine de sărbătoare şi își așteaptă colindătorii. Anul acesta, târgul aduce ceva nou și anume, proiecții impresionante pe toate clădirile din piață. În Sibiu mai puteți vizita muzeul Brukenthal, Turnul cu Ceas, Muzeul Satului. Cazare puteți găsi aici, prețul unei camere duble începând de la 70 de lei pe noapte.

646x404

(Copyright : www.adevarul.ro)

Dacă tot e 1 Decembrie, nu putem să nu trecem pe listă oraşul Marii Uniri. Cealaltă capitală a României, Alba Iulia, s-a pregătit din timp pentru Ziua Națională şi aşteaptă cu nerăbdare să-şi întâmpine musafirii cu vin fiert şi bucate tradiţionale. Pe lângă concerte şi distracţie, puteţi lua parte la parada militară care va avea loc în 1 Decembrie la ora 13:00, puteți vizita cetatea Alba Carolina, cel mai bine conservată cetate de tip Vauban din Europa de Est, Traseul Celor Trei Fortificaţii, precum şi  Muzeul Unirii. Şi-acum, pe bună dreptate, nu există un 1 Decembrie mai frumos decât cel petrecut în capitala de suflet a românilor! Cazare veți găsi pe același site menționat mai sus.

15175575_10206972901115147_1106221026_n

(copyright : Romulus Opriscan)

Budapesta, una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, nu se lasă mai prejos şi se laudă cu o piaţă de Crăciun unde sunt expuse în mare parte produse autentice şi cadouri lucrate manual. Există mai multe târguri în oraş, cel mai cunoscut fiind cel din piața Vorosmarty. Din Cluj puteţi ajunge destul de repede cu maşina sau cu WizzAir care a mutat temporar zborurile Tg Mureş – Budapesta pe aeroportul din Cluj. Un bilet dus-întors de marţi, 29 noiembrie, până sâmbătă, 3 decembrie, este doar 200 de lei, cu Wizz DiscountClub. În Budapesta mai puteţi vizita castelul Buda, Parlamentul, Opera și puteți face o plimbare romantică pe malul Dunării.  Pentru cazare, vă recomand nişte apartamente frumoase, curate şi spaţioase, situate în zona centrală. Puteți face rezervarea aici.

budapest

(copyright: www.smartgroupltd.co.uk)

Nu departe de Budapesta se găsește poate cel mai renumit târg de Crăciun, cel din Viena. Piaţa din faţa primăriei se transformă într-un loc magic, cu căsuţe de lemn, unde se servesc băuturi calde, dulciuri și preparate cu scorțișoară. Copacii din jurul pieţei sunt decoraţi festiv şi intră şi ei în atmosfera de Crăciun. În Viena mai puteţi vizita palatul Schönbrunn, palatul Hofburg, Belvedere, catedrala St. Stephan, Opera şi nu uitați să încercaţi un şnitel vienez la Figlmüller Wollzeile. Ultima dată când am vizitat Viena (nov. 2015), preţurile erau mărișoare pe booking.com, aşa că am rezervat un apartament de pe airbnb.

vienna-town-hall-at-night

(copyright: www.mirror.co.uk)

Vă doresc o minivacanță liniștită și plină de momente de neuitat!

 dscf2831

Sibiu 2012

15211740_10206972948316327_2068729658_n

Cetatea Alba Carolina (poză făcută de Romulus Opriscan)

15226427_10206972900675136_159179167_n

Alba Iulia (poză făcută de Romulus Opriscan)

img_5825

Piața din fața primăriei din Viena, închisă înainte de deschiderea târgului

Sharing is caring!

Comments

comments

3 Replies to “Destinații perfecte pentru minivacanța de 1 Decembrie”

  1. Fain articolul, Ralu!
    Include informatii actuale Si pertinente 🙂

    1. Mersi, draga! Sper sa reusesc sa scriu si de Praga zilele astea. 🙂

  2. Foarte frumos scris, foarte frumoase locurile, dar, bineinteles, patriotismul il simti cel mai bine acasa, intre concetateni. LA MULTI ANI, ROMANIA!

Lasă un răspuns