Kyoto, cireși înfloriți și natură la superlativ (recomandări turistice, ep2)

Kyoto nu este doar despre templele din primul episod, ci și despre locuri din natură care-ți taie răsuflarea. În delurosul cartier Arashiyama (Munții Furtunilor) veți găsi locuri superbe în care natura dictează. Punctul cheie din cartierul Arashiyama îl reprezintă pădurea de bambuși, una dintre cele mai spectaculoase din lume. Nicio poză nu poate reda unicitatea pădurii și sentimentele care te cuprind când te găsești în mijlocul acestor copaci extrem de înalți care se mișcă în bătaia vântului. Toată experiență are un gust diferit față de orice plimbare pe care am făcut-o în vreo pădure sau junglă până acum. Dacă vreți să vă bucurați de liniștea și calmul locului, trebuie neapărat să mergeți dis-de-dimineață înainte să fie invadată de valuri de turiști. Noi am mers în jurul orei 7:30, după ce autobuzul de noapte Willer Express ne-a lăsat în Kyoto și am lăsat rapid bagajele la cazare. Pe la ora 9, pădurea devine foarte aglomerată și nu vă veți putea bucura deloc de frumusețea naturii.

Pitite în pădure am găsit două temple unde am asistat la două căsătorii tradiționale. În prima, femeia purta o rochie tip kimono albă, iar în a doua, mireasa purta același model de rochie, dar de asta cu imprimeuri florale foarte colorate. Bărbații purtau o geacă haori pe care era brodat blazonul familiei, un kimono simplu negru și pantaloni tradiționali. Căsătoria în stil Shinto presupune un ritual care se desfășoară de obicei într-un templu din natură, sub porți Tori. După ceremonia religioasă, are loc o recepție cu familia și prietenii apropiați. Nunțile încep la ora 10 și se termină în jurul orei 22:00.

Tot în Arashiyama există un parc cu macaci japonezi, cunoscuți sub numele de maimuțe de zăpadă care au libertate deplină de a se plimba pe unde vor ele. Există îngrijitori care le hrănesc și care se asigură că turismul nu le dăunează. Spre deosebire de maimuțele agresive și profitoare pe care le-am văzut în Thailanda, maimuțele din Kyoto sunt foarte calme și asta cred că se datorează obișnuinței lor cu prezența omului. Platoul pe care stă și se joacă majoritatea se găsește la o înălțime destul de mare. Urcarea nu este cea mai ușoară fiindcă se face prin pădure pe poteci destul de abrupte, dar părerea mea este că merită. În plus de asta, de sus veți vedea ce frumos se deschise tot orașul. Biletul de intrare costă 550 yeni (aprox. 5$).

Tot în zona Arashiyama puteți să vă plimbați cu barca pe un râu mărginit pe un mal de o bogată pădure umbroasă și pe celălalt mal, de o alee cu cireși care înfloresc în luna aprilie și arțari care ruginesc toamna.

Că tot veni vorba de cireși, trebuie amintită și Calea Filosofului, o alee pe marginea unui canal, străjuită de mulți cireși. Este un adevărat spectacol cromatic și olfactiv în timpul primăverii. Dacă ar fi să descriu starea generală în două cuvinte, acestea ar fi  contemplare și armonie (poza se găsește la începutul articolului).

În timp ce restul Japoniei este din ce în ce mai modern, Kyoto pare să lupte împotriva acestui curent. Reușește să-și păstreze chipul aproape neatins și să se laude în continuare cu frumusețile naturii și cu locuri unde poți fugi de zarva orașului. Kyoto m-a fermecat!

Mai multe poze:

Arashiyama

Un fel de “taxi uman”, la mare căutare în Japonia

A stat 1 minut aplecată în semn de mulțumire pentru un cuplu de turiști

Templul la care a avut loc cununia religioasă

Macacii japonezi

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns