[:ro]Privind în urmă la 2020, anul care ne-a luat pe toți prin surprindere[:]

[:ro]

La finalul fiecărui an, bilanțul călătoriilor era destul de lung. Am recitit articolele de la finalul anilor 2019 și 2018 și m-am mirat și eu de cât de multe am reușit să văd și să fac. Anul acesta a fost pentru toată lumea un an diferit, imprevizibil. Cu toate acestea, pentru mine, 2020 a fost un an bun, chiar foarte bun, mai ales pe plan personal. Am făcut schimbări majore, m-am mutat la casa mea și toți banii strânși i-am investit acolo și mai puțin în călătorii.

2020 a fost anul în care am reînvățat ce înseamnă fericirea și de cât de puține ai nevoie pentru a fi fericit. A fost anul în care am prețuit momentele petrecute cu cei dragi și anul în care ne-am redescoperit țara. Uitându-mă în urmă, la atâtea poze și articole, realizez că cele mai bune lucruri în viață sunt oamenii dragi, locurile pe care le-am văzut și amintirile cu care am rămas.

Anul 2020, în cifre, arată diferitul anul acesta pentru mine:

  • 1 familie sănătoasă
  • 1 relație frumoasă
  • 1 casă nouă
  • 10+ excursii prin țară
  • 30 de articole scrise pe blog
  • 3 țări străine
  • 52.000 de vizitatori pe site
  • 155.000 accesări pe site

Și-acum să trecem totuși în revistă destinațiile din 2020. Sunt doar două destinații străine (și parțial Bulgaria), așa că încep cu ele.

Corfu, Grecia

Am profitat de lipsa restricțiilor din Grecia și pe final de iulie am petrecut o săptămână de vis în Corfu. Corfu este o insulă din Marea Ionică, situată la doar 3.5 km distanță de Albania. Numeroșii măslini de pe insulă i-au adus renumele de “Perla Verde a Greciei”. Diversitatea o transformă într-o insulă foarte ofertantă care se pretează oricărui tip de turist: familii cu copii, adolescenți petrecăreți, adulți în căutare de liniște și relaxare etc. Punctele forte ale vacanței noastre au vizitarea insulei pe scuter și plimbarea cu șalupa în largul mării, pe cont propriu, fără skipper (șofer).

Laponia, Suedia

Fiindcă iarna se lasă prea mult așteptată în țară, ne-am făcut bagajele și am plecat în Laponia suedeză. Am petrecut o săptămână de vis în care am condus sania trasă de câini husky, am vânat aurora boreală, am hrănit renii, am pescuit la copcă și am stat la povești la gura sobei. A fost o excursie foarte reușită și vă recomand cu căldură țările nordice. Am scris un articol detaliat despre planificarea excursiei pentru cei interesați.

România

Am făcut un circuit de două săptămâni prin țară

Traseu: Cluj-Napoca – Sinaia – Vulcanii noroioși din BuzăuMarea Neagră (Vama Veche și Tuzla) – Dobrogea – Delta Dunării / Sulina – Munții Măcinului – Maramureș. Link articol: aici.

Peisaj selenar la vulcanii noroioși

Marea Neagră și-un lan de maci

Pe canalele din Delta Dunării

Experiență de tip glamping în Maramureș

Am descoperit cazări tradiționale superbe în Transilvania

Vișeu de Sus, jud. Maramureș – Casa Valea Vinului

 Bedeciu, jud. Cluj – casă restaurată impecabil

 Porumbacu de Sus, jud. Sibiu – Oberwood

Am petrecut mult timp în natură

Beliș, jud. Cluj

Tarnița, jud. Cluj

Cinciș, jud. Hunedoara

Am făcut prima via ferrata din viața mea 

Șuncuiuș, jud. Bihor

Am călărit cai huțuli, singura rasă autentic românească 

Herghelia Lucina din jud. Suceava

Nu am fost mult pe munți, dar am fost pe cei mai vechi din țară

Munții Măcinului

Am fost cu cortul…și-am mai fost…și-am tot fost

Am fost dezamăgită de starea clădirilor din România 

Palatul Bruckenthal din Avrig, jud. Sibiu

Dar am găsit stațiuni renovate care m-au impresionat  

Sovata, jud. Mureș

Și muzee care sunt foarte bine puse la punct 

Muzeul Satului ASTRA, Sibiu

Cetatea Sarmizegetusa Regia, jud. Hunedoara

M-am întors în locuri dragi 

Castelul din Cetatea de Baltă (Jidvei), jud. Alba

M-am bucurat de fiecare colțișor și experiență trăită

Rezoluții pentru 2021?

Cu planurile cred că ne-am convins cum stă treaba, așa că mai bine luăm totul pas cu pas și vedem ce se întâmplă. Dacă ar fi totuși să visez, sper să reușesc să-mi îndeplinesc visul de a ajunge în America de Sud. Dar mai important este să fim cu toții sănătoși! Ceea ce vă doresc și vouă. Un An Nou prosper, cu multă sănătate și, dacă se poate, cu multe călătorii de neuitat!

[:]

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns