[:ro]Românie, dulce Românie. Circuit prin țară după pandemie.[:]

[:ro]

Am așteptat cu nerăbdare să se dea liber la călătorii și când am primit undă verde, am plecat într-un tur spontan prin țară. Deși ne temeam puțin de vreme, am considerat luna iunie mai puțin periculoasă decât iulie și august când majoritatea își ia concediu. Vremea a ținut și ea cu noi și ne-am putut bucura de fiecare loc în parte.

O să vă las mai jos traseul nostru și cazările pe care le-am avut pe parcurs. Vor urma articole detaliate despre obiective turistice, acitvități, prețuri, mâncare și cazări.

Traseu:

Voiam să ajungem din Tulcea în Iași, dar am avut o problemă la mașină și am înnoptat la Galați

Cluj-Napoca – Sinaia

Obiective turistice pe drum:

Cetatea Sighișoara

Cetatea Rupea

Castelul Cantacuzino din Bușteni

Castelul Peleș din Sinaia

Casa memorială George Enescu

Cazare:

Apartament Cri – Colina Marei – apartament spațios, curat , într-o zonă liniștită, cu o vedere frumoasă asupra munților. Un mare plus în cazul în care ajungeți târziu: self check-in. Capacitate: 4 persoane. Preț: 280 lei/noapte.

Sinaia – Buzău  – Vama Veche

Obiective turistice pe drum:

Vulcanii noroioși de la Pâcla Mare și Pâcla Mică

Stațiunile de pe litoral

Cazare:

Casa Pescăruș Vama Veche – foarte curată, cu bucătărie exterioară amplasată în foișor, grătar, loc de joacă pentru copii. Preț cameră dublă: 150 RON/noapte.

Vama Veche – Tulcea – Sulina

Obiective turistice pe drum:

Cheile Dobrogei

Jurilovca cu lacul Razim

Cetatea Enisala

Orașul Tulcea cu muzeul Deltei Dunării

Cheile Dobrogei

Cetatea Enisala

Acvariul din Tulcea

Cazare:

Casa Diana  – foarte curată, aproape de faleză, niște gazde extraordinare. Proprietarul face și excursii cu barca (nr. tel: 0744390297). Preț cameră dublă: 120 RON/noapte.

Sulina – Tulcea – Galați

Trebuia să ajungem la Iași, dar am avut probleme cu mașina la Galați, așa că am înnoptat acolo. Am pățit exact același lucru în 2011, într-un alt tur al României. Aveam cazare la Iași și ni s-a stricat mașina în Galați.

Obiective turistice pe drum:

Munții Măcinului și Vârful Țuțuiatu

Cazare:

Casa Ștefan – m-a ajutat o familie tânără din Galați să găsesc un service și o cazare pentru o noapte. Toți oamenii pe care i-am întâlnit în Galați au fost foarte prietenoși și ajutători. Data viitoare am spus că voi pune intenționat Galați pe listă, nu doar în treacăt, când se strică mașina. Preț cameră dublă: 100 RON/noapte.

Galați – Vișeul de Sus

Obiective turistice pe drum:

Bucovina

Mănăstirile din Suceava

Ciocănești – satul ouălor încondeiate

Cazare:

Am sărit peste Iași doar pentru a ajunge în Vișeu și a ne caza în două  locuri de vis!

Primul este Domul Valea Vinului, o cazare de tip glamping (glamurous camping). Va urma un articol separat doar despre această experiență inedită. Preț AirBnb: 280 RON/noapte. Nr. tel. Radu, proprietar: 07439925879

A doua este Casa Valea Vinului, o casă veche de peste 120 de ani, mutată de pe Valea Izei 35 km până în locația actuală. Pozele nu reușesc să redea întru totul farmecul locului și al căsuței. Totul este la superlativ! Preț AirBnb: 327 RON/noapte.   Nr. tel. Radu, proprietar: 07439925879

Cam atât deocamdată din frumoasa noastră patrie, vor urma multe alte articole! Voi ce alte locuri ați vizitat și v-au plăcut? Ce recomandări aveți?

[:]

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns