Top 10 pensiuni ideale pentru o ieșire cu copiii

Acest articol este dedicat tuturor iubitorilor de natură, animale, echitație și mai ales familiilor cu copii. Ordinea în care sunt menționate unitățile de cazare este aleatorie, iar pozele sunt descărcate de pe site-urile lor oficiale sau de pe rețelele de socializare.

1. Ferma de sub Penteleu

Sat Varlaam, jud. Buzău. Distanță: 172 km de București, 100 km de Buzău și Brașov

Ferma de sub Penteleu readuce în atenția călătorilor stilul de viață al străbunilor, cu ferme de animale, pământ cultivat, livezi de pomi fructiferi și mâncare proaspătă, direct de la sursă. Este o destinație ideală pentru familii cu copii. Cei mici pot hrăni capre, oi, vaci, iepuri, gâște, rațe și găini. Pe lângă ferma de animale, Ferma de Sub Penteleu, situată într-un cadru natural verde, organizează multe alte activități, ateliere, foc de tabără, ore de călărie.

Pentru mai multe detalii și rezervări, apăsați aici

2. Pensiunea Ghiocelul

Valea Avrigului, jud. Sibiu. Distanță: 30 km de Sibiu 

Pensiunea Ghiocelul se află la poalele Munților Făgăraș, pe malul râului Avrig, într-un peisaj de vis. Aici găsiți o oază de liniște în inima naturii. Restaurantul are un meniu tradițional ardelenesc, cu mâncare proaspătă și legume culese din propria fermă. Cei mici pot merge la o plimbare călare, însoțiți, sau se pot înscrie la cursuri de echitație.

Pentru mai multe detalii și rezervări, apăsați aici

3. Domeniul Dracula Daneș

Sat Daneș, jud. Sibiu. Distanță: 5 km de Sighișoara, 86 km de Sibiu

La Domeniul Dracula Daneș, întreaga atmosferă te îmbie la relaxare. Calul este simbolul locului, astfel domeniul este locul ideal unde poți descoperi fascinanta lume a echitației. Posibilitățile de călărie cu ponei, cai sau o plimbare cu trăsură sunt excelente. În complex se află și o stână amenajată, animale domestice și sălbatice și chiar spectacole ecvestre. Nici restaurantul nu se lasă mai prejos și  vă așteaptă cu delicioase specialități culinare locale și internaționale.

Pentru mai multe detalii și rezervări, apăsați aici

4. Zaga-Zaga

Sat Doaga, jud. Vrancea. Distanță: 26 km de Focșani, 210 km de București

La întâlnirea dintre județele Vrancea și Galați, pe o suprafață de peste 82 de hectare, Zaga Zaga a ajutat la formarea unei delte impresionante, de o frumusețe aparte – cunoscută și sub numele de Delta Siretului. Zaga Zaga este un adevărat orășel, cu piscină, aventura parc, zonă de pescuit  fermă de animale, pădure cu căprioare și foarte multe activități, printre care se numără și plimbările cu bicicleta sau trăsura. Dacă vă doriți o vacanță activă, nu mai stați pe gânduri și rezervați-vă vacanța aici.

Pentru mai multe detalii și rezervări, apăsați aici

5. Pensiunea Natura Family Resort

Sat Porumbacu de Sus, jud. Sibiu. Distanță: 38  km de Sibiu, 58 km de Făgăraș

După cum îi spune și numele, Natura Family Resort vă invită să descoperiți frumusețea naturii de pe Valea Avrigului. Pensiunea are o microfermă cu legume proaspete, ingredientele care stau la baza mâncării delicioase servite în restaurant. Este destinația ideală, atât pentru familii cu copii, cât și pentru cei care doresc să se relaxeze și să evadeze din stresul cotidian. Puteți merge în plimbare cu trăsura trasă de cai, pe parcursul sezonului cald, sau cu sania pe zăpadă, în timpul iernii. Atât mici, cât și cei mari, pot lua ore de călărit.

Pentru detalii și rezervări, apăsați aici

6. Stâna lui Aidan

Sat Ciurila, jud. Cluj. Distanță: 18 km de Cluj-Napoca

La o aruncătură de băț de Cluj, a luat naștere o stâna, Stâna lui Aidan. Vorbim într-adevăr de o mică fermă cu animale care stau libere: ponei, iepurași, câini, oi, miei, găini, rațe și bibilici. Dar mai vorbim și de o terasă rustică, cu mâncare delicioasă! Este locul unde veți regăsi simplitatea de altădată, iar ospitalitatea gazdelor contribuie din plin la o experiență reușită.

Pentru mai multe detalii și rezervări, apăsați aici

7. Pensiunea Ferma Brândușa

Sat Porumbacu de Sus, jud. Sibiu. Distanță: 38 km de Sibiu, 58 km de Făgăraș

Situată la poalele munților, Pensiunea Ferma Brândușa impresionează prin peisajele transilvănene remarcabile. Poate fi punctul vostru de plecare spre lacul Bâlea sau spre Vârfurile Negoiu și Moldoveanu, dar poate fi și refugiul pentru o vacanță liniștită. Pensiunea dispune de piscină, restaurant, spațiu de joacă pentru copii și cai. Puteți călări alături de un instructor, iar dacă sunteți în căutarea adrenalinei, există și trasee mai lungi, de câteva ore.

Pentru mai multe detalii și rezervări, apăsați aici.

8. Potcoava Mountain Hideaway

Punct Palanga Chiciura, Sat Runcu Distanță: 90 km de Brașov, 120 km de București 

Potcoava este un colț de rai verde care te așteaptă să-l descoperi la pas, călare sau pe bicicletă. Acest centru ecvestru îmbină armonios tradiția cu modernitatea și te invită să reconectezi cu natura și cu viața rurală simplă și liniștită. Potcoava Mountain Hideaway este situat pe coama unui deal, înconjurat de păduri și pășuni cât vezi cu ochii. Ce poate fi mai frumos?

Pentru detalii și rezervări, apăsați aici.

9. Pensiunea Seky

Sat Săliștea de Sus, jud. Maramureș. Distanță: 95  km de Baia Mare, 151 km de Cluj-Napoca

Complexul turistic Seky este construit asemenea unui sat în miniatură. Dispune de căsuțe tradiționale restaurate, un restaurant, foișor, multe animale, lac cu pești și chiar și o bisericuță. Pensiunea este localizată în una dintre cele mai bune zone de turism din Maramureș, lângă Mocănița din Vișeu de Sus, Cascada Calilor din Borșa și Mănăstirea Bârsana. Aproape de pensiune se găsește cătunul Drăguiasa.

Pentru detalii și rezervări apăsați aici

10. Păstrăvăria Zăvoi

Valea Danului, jud.  Distanță: 45 km de Pitești, 82 km de Sibiu

Am decis să pun pe listă și o pensiune pentru pasionații de pescuit. Păstrăvăria Zăvoi se află în Valea Danului, într-o zonă verde și liniștită. Locul este potrivit pentru persoanele care iubesc pescuitul, dar și pentru familii cu copii, posibilitățile de relaxare fiind multiple. Oaspeții de la Păstrăvăria Zăvoi se pot bucura de ciclism în apropiere sau se pot relaxa din plin în grădină. În camping este amenajat un loc de joacă pentru copii.

Pentru detalii și rezervări, apăsați aici

Sharing is caring!

Comments

comments

2 Replies to “Top 10 pensiuni ideale pentru o ieșire cu copiii”

  1. Ce frumuseti! Vreau si eu!

    1. Mai ales la o tură călare!

Lasă un răspuns