Voucherele de vacanță – cum și unde le folosim?

Deși cutreier lumea în lung și-n lat, toate vacanțele petrecute în România au ceva special și unic. Fiecare bucățică din mine este strâns legată de țară, de graiul nostru dulce, de tradițiile adânc înrădăcinate care au supraviețuit trecerii timpului. Avem o țară atât de frumoasă încât abia aștept să vină weekend-ul să fug undeva. De un de zile, “în ajutorul meu” au venit voucherele de vacanță care sunt menite să susțină turismul autohton.

Ce sunt voucherele de vacanță?

Voucherele de vacanță sunt bonuri valorice oferite de angajator salariaților, pentru a plăti servicii turistice exlusiv în România. Voucherele de vacanță se aseamană mult cu tichetele de masă : au valoare fixă, sunt deductibile și scutite de taxe, atât pentru angajator, cât și pentru salariat. Spre deosebire de acestea, sunt nominale și netransmisibile, adică beneficiarul vacanței trebuie să fie deținătorul voucherelor. Acesta poate fi însoțit de oricine în vacanță.

Ce acoperă voucherele ?

Cum am menționat înainte, tichetele pot fi folosite strict pentru vacanțe petrecute în România. Cu ajutorul lor, puteți plăti cazarea sau pachete complete de cazare + masă, cazare + tratament, cazare + agreement. Tichetele acoperă sejurul doar în unitățile de cazare cu clasificare turistică. Acesta ar fi marele minus : nu toate hotelurile, pensiunile și, mai ales, cabanele au clasificare turistică.

Cum se folosesc voucherele ?

Vă reamintesc că tichetele au valoare fixă, iar dacă suma necesară pentru rezervare este mai mare decât pe vouchere, diferența se achită cash. De asemenea, suma nu poate fi mai mică decât valoarea voucherelor – adică nu puteți lăsa “bacșiș” nici măcar 10 bani și nu primiți rest. Pentru a face rezervare, trebuie să apelați la o agenție de turism.

Agenție de turism

Dacă doriți să rezervați prin agenție de turism, puteți alege din lista unităților de cazare cu care colaborează. Până în prezent, am rezervat prin mai multe agenții de turism și mereu am fost mulțumită de serviciile lor. Cel mai mult am lucrat cu Eximtur și îi pot da pe ei ca exemplu.

De exemplu, dacă intrați pe site-ul lor (care este foarte bine pus la punct) și selectați orașul / regiunea din România unde vreți să călătoriți, se vor afișa mai multe opțiuni de cazare. Găsiți descrierea unității și prețul de la care începe o cameră. După ce v-ați decis, puteți fie să cereți o ofertă online, fie să scrieți un e-mail agenției de turism. În cazul în care vă ajută, vă las și un contact : [email protected]. După ce ați ales destinația, perioada și hotelul, duceți voucherele de vacanță la agenție sau le trimiteți prin poștă/curier, trimiteți o copie după buletin și rezervarea este gata!

Rezervare online

A doua variantă este să căutați pe site-ul Direct Booking care este o agenție de turism ce dispune de un portal de rezervări online. Plata cu vouchere se face tot personal, la sediul lor din București, sau voucherele pot fi trimise prin poștă. Mai multe detalii găsiți pe site-ul menționat mai sus.

Unde călătorim?

Să vă arăt unde m-am cazat până acum cu voucherele de vacanță. Poate vă vin idei pe unde să mai mergeți prin țară.

Băile Herculane, Pensiunea Casa Ecologică 

  • Am închiriat o căbănuță amplasată într-o zonă verde, la marginea pădurii. Preț : aproximativ 150 de lei/3 persoane Despre stațiunea Băile Herculane puteți citi aici.

Drobeta Turnu Severin, Hotel Clipa

  • am închiriat un apartament de 3 persoane lângă centrul orașului, pentru care am plătit aproximativ 220 de lei.  Am fost plăcut surprinși de cazare și de oraș!

Oradea, Hotel Continental

  • Condiții foarte bune, piscină exterioară cu apă termală, mic-dejun inclus. Am plătit în jur de 200-230 de lei pe noapte pentru o cameră dublă. 

Borșa, Hotel Nord

  • Astăzi plecăm la Borșa și am rezervat un hotel despre care am auzit doar lucruri bune! O cameră dublă a costat 260 de lei/noapte cu mic-dejun inclus.

Poza este luată de pe site-ul oficial

Abia aștept să redescopăr Maramureșul și alte locuri din țară cu ajutorul voucherelor.  Mă gândesc ca următoarea destinație să fie Covasna sau Harghita, de preferat un conac. Vreo sugestie? 🙂

Surse : Poza cu harta României este descarcată de pe internet.

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns