[:ro]Top 10 cabane cu ferestre mari și priveliști de neuitat[:]

[:ro]

1. Bio Valeputna

Localitate Pojorâta, jud. Suceava

Pensiunea Bio Valeputna este una dintre cele mai frumoase unități de cazare prezentate până acum pe blog. Prin materialele naturale folosite și accentul pus pe meșteșuguri vechi, Bio Valeputna reușește să pună în valoare moștenirea locală și să creeze un spațiu cald, relaxant. Pe timpul iernii, puteți depăna amintiri la gura sobei, iar vara, puteți face drumeții pe plaiurile idilice din împrejur.

Cabana se închiriază integral. O puteți rezerva aici sau puteți contact proprietatii pe Facebook.

Capacitate: 24 persoane (4 camere matrimoniale și 2 camere twin)

Preț: 300 euro/noapte în timpul săptămânii; 350 euro/noapte în weekend 

2. Cabana Tinovo

Localitate Dornișoara, jud. Bistrița-Năsăud

Să vezi și să nu crezi că această minunăție de cabană se găsește la noi în țară. Tinovo și-a deschis de curând porțile si primește aprecieri pe toate rețelele de socializare. Și are și de ce! Tinovo se remarcă prin arhitectura curată și funcțională, designul minimalist și fațada mare de sticlă cu deschidere spre natură. Pe lângă un spațiu de relaxare foarte bine și frumos gândit, Tinovo dispune și de saună și ciubăr. De vis, nu?

Pentru închiriere, puteți vorbi cu propietarul pe pagina de Facebook.

Capacitate:  8-10 persoane

Preț: 1300/noapte luni-joi și 1500/noapte în weekend

3. La noi la munte

Localitate Mătișești, comuna Horea, jud. Alba

Mă bucur să văd că județul meu natal, Alba, este marea surpriză de astăzi. În ultima perioadă, în Alba au apărut multe căsuțe construite cu bun gust. Printre acestea se numără și cabana La noi la munte, situată la 1050 metri altitudine, în munții Apuseni. Cabana oferă liniște și intimitate în mijlocul sălbăticiei. Stilul rustic se încadrează perfect în peisaj, iar priveliștea este greu de egalat. Ferestrele mari au o vedere minunată asupra Munților Apuseni. Ca să fie pachetul complet, cabana dispune și de ciubăr cu o panoramă superbă.

Cabana se închiriază integral. Ședere minimă: 2 nopți. Puteți contacta proprietarii aici.

Capacitate: 6 + 1 persoane (3 camere)

Preț: 200 euro/noapte 

Dacă se închiriază și a doua căbănuță (2+1 persoane), prețul pentru amândouă este de 300 euro/noapte

4. Cabana Berg

Localitate Păltinei, comuna Someșul Rece, jud. Cluj

Ajungem în județul Cluj la o cabană proaspăt “ieșită pe piață”. La finalul anului 2020, Berg și-a deschis porțile pentru iubitorii de natură. Ferestrele mari de sticlă ce oferă o priveliște spectaculoasă nu lipsesc nici aici! Imaginați-vă o noapte la cabana Berg, dimineața sunteți treziți de o rază de soare, deschideți ochii și în față vi se întinde întreaga vale acoperită de zăpadă. Beți o cafea sau un ceai fierbinte, iar apoi fuguța în ciubărul fierbinte! Sună bine, nu-i așa?

Cabana se închiriază integral. Ședere minimă: 2 nopți. Puteți contacta proprietarii aici.

Capacitate: 8 + 2 persoane (4 dormitoare duble cu baie proprie și o canapea extensibilă în living)

Preț: 1500 RON/noapte 

5. Hai la munte

Localitate Bran, jud. Brașov

În localitatea Bran, la poalele munților au apărut două cabane desprinse parcă dintr-o poveste. Dacă ți-e dor de libertatea și bucuria petrecerii unei vacanțe la marginea pădurii, departe de gălăgia și forfota orașului, hai la munte! Acolo vei găsi o cabană mică și cochetă care îți oferă confortul și intimitatea de acasă.

Puteți închiria cabanele Hai la munte aici.

Capacitate: 4 persoane/cabană 

Preț: 145 euro/noapte

6. Zestrea Sofiei

Localitate Cotorăști, comuna Râmeț, județ Alba

Ne întoarcem în județul Alba, în comuna Râmeț. Ajungem într-o zonă sălbatică, puțin atinsă de mâna omului. Zona este recunoscută și sub numele de Tansalpina de Apuseni, iar căsuța este situată, practic, în vârf de munte, în mijlocul pădurii de brazi. Din cauza poziției, căbănuța nu dispune de baie interioară. Totodată, proprietarii își doresc să păstreze esența unei amintiri la țară. Pe timpul iernii, căbănuța îmbrăcată in alb dezvăluie un peisaj desprins parcă dintr-o poveste din copilărie.

Ședere minimă: 2 nopți

Capacitate: 2 + 1 persoane

Preț: 700 RON / 2 nopți. Pe lângă pachetul de 2 nopți se percepe o taxă de 400 RON/noapte.

7. Cabana Ted’s

Localitate Vălișoara, jud. Alba

După cum spuneam, județul Alba este marele câștigător astăzi. În Vălișoara, la poalele munților Trascău, s-a construit o nouă cabană care vă invită la un weekend relaxant sau, de ce nu, activ. În zonă se găsesc numeroase trasee turistice: Platoul Bedeleu cu Poarta Zmeilor, Creasta Secuilui și Cheile Vălișoarei. Dacă aveți chef de mișcare, posibilitățile sunt multiple. Pentru restul, cei care vor să se odihnească și să se relaxeze, ciubărul vă stă și el la dispoziție.

Capacitate: 12 persoane/cabană 

Preț: 800 RON/noapte

8. Căsuța cu alune

Valea Mănăstirii, jud. Alba

Rămânem în județul Alba, pe Valea Mănăstirii unde ne așteaptă Căsuța cu Alune. După cum îi spune și numele, vorbim de o căbănuță caldă, primitoare, construită cu suflet în munții Apuseni. Personal, căsuța mă duce cu gândul la vacanțele din copilărie pe care le petreceam în mijlocul naturii sau citind Cireșarii la gura sobei. Atât de multe amintiri frumoase care pot fi retrăite aici, în tihnă.

Căsuța cu alune poate fi rezervată aici.

Capacitate: maxim 4 persoane

Preț: de la 60 euro/noapte, în funcție de numărul de nopți rezervate

9. Vila UNO

Sat Teșila, Comuna Valea Doftanei, jud, Prahova

Arta Doftana a deschis un nou răsfăț pe lac, de data aceasta o cabană mai mică, dar la fel de impresionantă. Dacă vrei să-ți dai check-out de la griji, ai ajuns unde trebuie! UNO are un living impresionant din care n-ai vrea să mai pleci. Partea frumoasă este că livingul, diningul și terasele sunt orientate spre încântătorul Lac Paltinu, iar zona de noapte e ferită de drum și vecini. În plus de asta, veți avea mic dejun inclus.

Capacitate: maxim 8 persoane

Preț: la cerere – cabana se poate rezerva aici

10. Măgura dintre munți

Localitate Măgura, jud. Brașov

Am lăsat la final această cabană minunată, nominalizată la Bienala de Arhitectură din 2018. Este o cabană modernă, colorată și plină de viață, situată într-un cadru extrem de pitoresc. Satul Măgura este locul în care stresul nu are ce căuta. Aici vă veți relaxa și puteți pleca în numeroase drumeții pe munte.

Cabana poate fi rezervată aici

Capacitate:  8 persoane (4 dormitoare)

Preț: aproximativ 1300 RON/noapte

[:]

Sharing is caring!

Comments

comments

2 Replies to “[:ro]Top 10 cabane cu ferestre mari și priveliști de neuitat[:]”

  1. Preturi enorme si sa mai sustinem turismul Romanesc?

    1. Nu pot să vă contrazic, multe pensiuni din România au prețuri foarte mari spre deosebire de alte țări. Dar cele prezentate aici sunt deosebite și poate merită să le treceți pragul, mai ales dacă aveți un eveniment.

Lasă un răspuns