Topul celor mai frumoase plaje din Thailanda

Cuibărită între patru țări, Thailanda și-a creat propria cultură și se mândrește peste tot cu porecla dobândită – “Ținutul Zâmbetelor”. Aici vă puteți destinde după placul inimii: shopping și viață de noapte în Bangkok, obiective culturale și cumpărături în piețe nocturne în Chiang Mai, tradiții și  masaj în Chiang Rai. În sudul țării, vă puteți desfăta în apele turcoaz ale Oceanului Indian și vă puteți relaxa pe unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Oferta este una foarte bogată, eu vă las mai jos topul preferințelor mele care sper să vă ajute în a alege plaja ideală.

Phuket

Denumită perla Mării Andaman, insula a devenit una dintre cele mai căutate și atractive destinații de vacanță din Asia. Deși insula a fost puternic lovită de tsunami-ul din 2004, ea a reușit să-și revină treptat, iar unii spun că este chiar mai frumoasă ca înainte. Phuket s-a dezvoltat constant în ultimii ani, iar în prezent se laudă cu lanțuri hoteliere de renume, resorturi de lux și restaurante desăvârșite. Insula se bucură de un relief variat, cu întinderi de nisip alb, mărginite de palmieri, dar și de plaje pitite printre stânci.

Patong

Cea mai cunoscută stațiune de pe insulă este, fără doar și poate, Patong. Nu se numără printre preferatele mele, dar depinde de voi ce căutați în Thailanda. Dacă vreți petreceri până-n zorii zilei, băutură, gălăgie și o stradă plină ochi de lady boys și de animatoare îmbrăcate sumar, Patong vă va îndeplini toate dorințele! În cazul în care căutați liniște, fugiți de acolo cât mai repede. În ciuda petrecerilor și zgomotului de pe strada Patong, plaja cu același nume este foarte frumoasă. O întindere de 3 km de nisip alb, apă limpede și caldă și oameni care vă servesc cu nuci de cocos și bere rece la șezlong.

Alte plaje

Phuket are și alte plaje la fel de frumoase și mai puțin aglomerate: Plaja Rawai (aici puteți închiria bărci ca să vizitați insulele de lângă – Ko Lone, Ko Hae și Ko Aew), Plaja Nai Harn ideală pentru zile liniștite, plaja Kata înconjurată de păduri și dealuri și Plaja Surin dacă plănuiți o escapadă romantică.

Krabi

Krabi este o provincie la sud de Phuket, alcătuită din Ko Lanta (cu o mulțime de nomazi suedezi), spectaculoasele plaje de pe continent, Ao Nang și Railay, și faimoasele insule Koh Phi Phi. Am fost doar în ultimele, așa că voi vorbi mai mult despre ele.

Koh Phi Phi

Insula a suferit un imens dezastru natural după tsunami-ul din 2004. Aproape toate clădirile au fost rase și mulți localnici și turiști și-au pierdut viețile. În urma tsunami-ului, autoritățile au pus la punct un plan de alarmă în caz de tsunami și  au construit mai multe refugii. Orășelul Phi Phi Don, cel mai mare de pe insulă, se întinde mult pe dealuri. Fiți pregătiți să urcați mult și să plătiți în port un om care să vă care bagajele cu motoreta. Phi Phi Don înseamnă străzi înguste, hărmălaie, tarabe cu suveniruri, ochelari Ray Ban la 2 dolari,  box thailandez pentru turiști și cinema în aer liber pe acoperișul de la Banana Bar.

Viewpoint

Referitor la plaje, cele mai cunoscute sunt Long Beach și în cealaltă parte a insulei, Loh Dalam Bay.

Long Beach

Cum ajungem în Koh Phi Phi ?

Puteți ajunge ușor în Koh Phi Phi, cu feribotul din Phuket, Ao Nang, Phra Nang și Koh Lanta.

Tururi de o zi. Maya Bay.

Din Phi Phi puteți merge în tururi de o zi, cu bărci de lemn mici sau vaporașe. Nu rezervați nimic de acasă, veți găsi o mulțime de tur operatori acolo. Primul popas al nostru a fost la Insula Maimuțelor, apoi la Insula de Bambus. Am făcut numeroase opriri și am înotat într-o apă de un albastru ireal, străjuită de stânci maiestuoase.

Insula Maimuțelor

Ultima oprire a fost la Golful Maya, devenit emblema turismului în Thailanda. Aici s-a turnat filmul The Beach  (Plaja) cu Leonardo di Caprio în 1999. Ulterior, numărul turiștilor a explodat. Maya Bay este închisă de câteva luni (înc. 2018) pentru refacerea faunei și se dorește limitarea numărului de ambacațiuni și turiști după redeschiderea ei.

Koh Phangan

Și am ajuns și la insulea mea preferată. Koh Phangan se găsește lângă sora mai mare, Koh Samui, și este una dintre insulele care amintește de Thailanda anilor 70 – cum spuneau turiștii mai vârstnici. Dacă sunteți în căutarea unui loc mai puțin dezvoltat, liniștit, odihnitor, Koh Phangan este destinația perfectă. În interiorul insulei se găsește un relief muntos care a împiedicat construcția drumurilor. Pentru a vă deplasa pe insulă, puteți închira un scuter, dar conduceți prudent fiindcă sunt foarte multe serpentine, curbe și drumuri abrupte. A doua variantă este să mergeți cu pick-up-urile turiștilor sau să închiriați bărci lungi care vă plimbă de la o plajă la altă. Unele dintre cele mai frumoase peisaje de pe insulă le-am văzut de pe scuter.

Țărmurile dantelate, nisipul alb, fin, pădurile bogate m-au făcut să îmi doresc să mă mai întorc în Koh Phangan. Printre cele mai spectaculoase plaje se numără Haad Rin Nok, unde puteți încerca stand-up paddling, și Bottle Beach.

Haad Rin Nok

Bottle Beach

De neratat

  • Piața de mâncare din centrul orașului
  • Apusul văzut de la Amsterdam Bar 

  • Full Moon Party. Koh Phangan este recunoscută în toată lumea pentru petrecerile care se țin sub clar de lună. De fiecare dată când este lună plină, plaja Haadrin este asaltată de mii de turiști care petrec până în zorii zilei. La mare căutare sunt tricourile colorate și acuarelele fosforescente cu care vă puteți picta tot corpul. Revelionul 2015/2016 m-a prins la Full Moon Party și este greu de egalat! 
  • Pentru Scuba Diving, faceți un tur de o zi pe insula alăturată, Ko Tao.

Thailanda este atât de diversă și contrastantă încât poate mulțumi pe oricine. Dacă este prima oară când plecați într-o vacanță îndepărtată, exotică, luați Thailanda în calcul. Țara a devenit foarte turistică, ceea ce înseamnă că serviciile oferite sunt mereu îmbunătățite pentru a-și mulțumi turiștii.

Sharing is caring!

Comments

comments

Lasă un răspuns